solza

dve dežni kaplji
se zlijeta v eno
spomin oživi

© Aleks 2017


Datum objave: 11. 12. 2017

3 comments:

Anonymous said...

Zdravo Aleks-pesnik :-)

Pišem / komentiram ti zdaj prvič; čeprav že kar nekaj časa berem tvoje pesmi. Zelo všeč so mi prav te kratke oblike (tako veliko poveš z malo besedami - bravo!!!).

Rad berem tudi tvoj blog 1001 noč (a tam ne boš nič več objavil? Jih je res že 1000?)

Lepo te pozdravljam.
Zvezdan


Matevž said...

Dragi Aleks. Ti dve dežni kaplji vidim sam kot dve solzi, ki se iz oči, ki so čudež našega duha in še bolj vrata našega srca, potočita in združita. Kot dva svetova, pa vendar en sam. Kot dve ljubezni, pa vendar ena sama, da se zgodi …

Naj bodo dnevi praznikov tudi spomin na lepoto našega življenja, ki kdaj kljub vsemu zareže in boli. Zato pa so tu solze, ki očistijo rane, da more svetloba zažareti v polnem sijaju!

Vse dobro tebi in tvojim bralcem želim!
Matevž

aleks said...

-@dragi Matevž, ti vedno komentiraš moje pesmi s čisto posebnimi, plemenitimi besedami - hvala ti! vse dobro tudi tebi, a.

-@ Zvezdan: ja, dragi Zvezdan (lepo ime… nick?), natanko 1001 jih je in natanko 1001 dan sem jih pisal, vsak dan eno trivrstičnico. in čeprav niso prinesle tistega, kar sem želel (in upal), so mi vseeno pomenile vsakodnevno vez z njim, ki ga imam rad... zmeraj.
hvala, pa še kaj se oglasi!

dragi moji, bodite vsi lepo in naj vam bo toplo v teh decembrskih dneh - še posebej v duši, v srcu (no, pa tudi v noge naj vas ne zebe),
a.

 
Creative Commons License
Ta blog je licenciran s Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 3.0 licenco
Fotke so z neta.